ABC-atelier, Heerhugowaard

Onze doelgroep:

De doelgroep van ABC-atelier is zeer divers. Gelijkheid staat bij ons centraal, daardoor kunnen we iedereen in zijn waarde laten in ons gemêleerde gezelschap. Wij bieden creatieve dagbesteding op maat voor iedereen vanaf 18 jaar.

Of er nu sprake is van een afstand tot de arbeidsmarkt, eenzaamheid of als het mentaal niet meer helemaal lekker gaat. De cliënten die bij ons komen hebben bijvoorbeeld:

* Een verstandelijke beperking
* Psychische of sociale problemen
* Autisme
* Niet aangeboren hersenletsel
* Een grote afstand tot de arbeidsmarkt
* Een burn-out of zijn overspannen geraakt
* Ouderen die vereenzamen in de thuissituatie
* Of om de mantelzorg te ontlasten

Heb je een indicatie “dagbesteding”, dan ben je bij ons van harte welkom!

Onze dagbesteding is gevestigd in Heerhugowaard, dicht bij het treinstation en uitvalswegen. We kunnen zorg bieden aan iedereen in de omgeving. Woon je niet in Heerhugowaard, maar kom je bijvoorbeeld uit de omgeving van Dijk en Waard, Alkmaar of Bergen? Geen probleem! Schuif lekker aan.

Meer over ons:

Wij zijn ABC-atelier: een creatieve dagbesteding in combinatie met een cadeau/woonwinkel. Met het creëren van kunst en decoratie willen wij mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, hun creativiteit laten ontplooien.

ABC-atelier is opgericht door Martina en Chet, een moeder zoon duo met een hart voor creativiteit. Door Chet’s zijn achtergrond in ontwerpen, illustreren en marketing en Martina’s ervaring in ondernemen, de zorg en hulpverlening besloten ze de krachten te bundelen in ABC-atelier.

Alle producten in onze winkel worden gemaakt door de cliënten van onze dagbesteding. Alle producten zijn dus niet alleen uniek, ze zijn ook duurzaam en handgemaakt!

Visie
Eigen regie staat bij ons hoog in het vaandel. Wij geloven dan ook dat ieder zijn eigen (creatieve) mogelijkheden, kwaliteiten en talenten heeft. Door het bieden van een creatieve omgeving waar gelijkheid, structuur en ondersteuning de norm zijn, kunnen wij onze cliënten het juiste steuntje in de rug bieden om zichzelf te ontplooien.

Onze activiteiten:

Bij ABC-atelier ontwerpen we unieke handgemaakte cadeau en woonaccessoires. Allemaal gemaakt door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt en als het even kan zo duurzaam mogelijk.

Wij bieden:
Schilderen, houtwerk, brei- en naaiwerk, creatief zijn met papier-maché of klei, en decoraties maken.

Alle activiteiten zijn afgestemd op individuele ondersteuningsvragen, interesses en mogelijkheden, en kunnen zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden.

Nieuwsgierig geworden?

Kom gerust langs op stationsplein 38, of neem contact met ons op via info@abc-atelier.nl of via +31 6 132 809 95.

Je kan ook een berichtje achter laten via onze website. Op onze website lees je ook meer over onze werkwijze of om te zien wie wij zijn.

Proefdag
Je kan bij ons natuurlijk altijd een dagdeel meedraaien. Zo kan je echt ervaren hoe een dag bij ABC-atelier aanvoelt en leer je andere cliënten kennen. Dit is natuurlijk geheel kosteloos en vrijblijvend.

ABC-atelier-2
ABC-atelier-3