Zorgboerderij Witsmeer Nieuwe Niedorp

Onze doelgroep voor ‘dagvermaak’

Op Zorgboerderij Witsmeer verwelkomen wij met open armen (jong)volwassenen en ouderen met:

* Burn-out/ overspannenheid
* Depressie
* Autisme
* Licht verstandelijke beperking
* (Niet aangeboren) hersenletsel
* (Beginnende) dementie
* Downsyndroom

Meer over ons:

Bij ons kan je terecht voor een dag vol vermaak. We hebben een veelzijdige boerderij aan de rand van het dorp Nieuwe Niedorp. Bij ons mag je elke dag opnieuw kiezen hoe jij je die dag wilt vermaken. Je mag zijn wie je bent en wij helpen je waar je dat nodig hebt om te groeien, of om juist je rust te vinden. We bieden je een gemoedelijke, veilige en warme plek. Onze kracht ligt in kleinschaligheid, we werken met maximaal 4 à 5 personen per dag waardoor we alle aandacht en tijd voor jou hebben.

Wij, Chris (1969) en Caroline (1977), zijn de gelukkige ouders van zeven kinderen (15-24 jaar). Het boerenleven zit echt in onze genen, Chris woont al zijn hele leven op onze boerderij! Op onze boerderij hebben wij zestig melkkoeien, vijftig stuks jongvee en vijftig schapen met elk voorjaar lammetjes. Chris runt voornamelijk de boerderij en faciliteert de activiteiten. Caroline begeleidt het dagvermaak.

Dat geluk niet vanzelfsprekend is, hebben wij de afgelopen 25 jaar zelf meerdere malen ondervonden. Het wonen en werken op onze boerderij laat ons geluksmomenten ervaren die wij anderen ook gunnen.

Daarom willen wij dat geluk graag met je delen. Wij willen jou (weer) geluksmomenten laten ervaren. Wij zijn ervan overtuigd dat je je hierdoor beter voelt, je veerkracht versterkt en kunt helen in je eigen tempo.

Je merkt direct dat je je bij ons gezien en gehoord voelt. Er is aandacht voor iedereen, we werken met maximaal 4 à 5 personen per begeleider.

Jij mag, net als wij PUUR zijn. Je mag zijn wie je bent en wij stimuleren/activeren jou waar je dat nodig hebt om te groeien, of om je rust te vinden.

Ervaar, bewonder en geniet bij ons tijdens het buiten zijn en het contact met de dieren. Vergroot je oog voor de natuur en de kracht van ieder seizoen.

Iedereen heeft recht op geluk. Wij bieden je perspectief om geluksmomenten te ervaren.

Onze activiteiten:

Onze activiteiten gaan met de seizoenen en wat de natuur biedt mee. Er zijn basisactiviteiten bedacht, maar wij stemmen de activiteiten af op wat jij nodig hebt, of wat je graag wilt doen.

* Het verzorgen van en contact hebben met (jonge) dieren
* Aanleg en werken in de bloementuin en in de moestuin.
* Tuinieren: gras maaien, snoeien, planten verzorgen.
* Timmeren, verven, herstelwerkzaamheden.
* Koken en bakken, waar mogelijk met producten uit eigen tuin of streek.
* Schilderen, handwerken en knutselen.

We willen vooral luisteren naar jouw behoefte en zullen de dag invullen naar jouw wens.

Wil je kennis komen maken?

Je bent van harte welkom voor een kop thee of koffie op onze boerderij aan de Ooievaarsweg 7 in Nieuwe Niedorp.

Je kunt hiervoor een afspraak maken met Caroline Witsmeer: 06-52072818

Witsmeer 2
Witsmeer 1
Witsmeer 3