In de familietuin, Zwaagdijk-Oost

Onze doelgroep:

* Mensen met beginnende dementie.

* Mensen met een licht verstandelijke beperking.

* Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel.

* Mensen met een burn-out.

Bekostiging
Om deel te nemen heeft u een indicatie nodig. Dit kunt u regelen via het WMO loket van uw gemeente of via de instelling waar u verblijft.
Heeft u hierbij ondersteuning nodig?
Neem dan contact met ons op, dan helpen wij u verder.

Meer over ons:

In de Familietuin staat elke dag in het teken van buiten! Denk aan tuinieren in de moestuin of de kruidentuin, fruit plukken vanuit de boomgaard, heerlijk genieten op het terras in het zonnetje, een gezonde lunch maken, theedrinken, planten water geven, en nog veel meer.

Voor iedereen vinden we een passende activiteit!

Wie zijn wij:
Wij, Bette van Diepen en Ineke Aker (twee nichtjes) bieden een zinvolle daginvulling gericht op het buiten bezig zijn. Dit doen wij op het bedrijf waar onze familie altijd bloembollen heeft geteeld. Nu staat hier onze duurzaam gebouwde kantine.
 
Ineke Aker is psycholoog en vaktherapeut, haar expertise ligt in het begeleiden van mensen met dementie en het omgaan met onbegrepen gedrag. Ze heeft gewerkt als senior medewerker dagbesteding en kwaliteitsadviseur bij een zorgorganisatie in de regio Kennemerland.

Bette van Diepen is pedagoog en socioloog, ze is gespecialiseerd in de begeleiding van (oudere) mensen met een verstandelijke handicap en heeft vaardigheden om mensen in hun eigen kracht te zetten. Ze heeft gewerkt als persoonlijk begeleider en beleidsmedewerker bij een zorgorganisatie in Amsterdam. 

Persoonlijke motieven
Door onze jarenlange ervaring in de zorg hebben we een eigen visie ontwikkeld op de zorg voor kwetsbare mensen. Wij geloven dat buiten bezig zijn, samen met en voor anderen goed is voor elk mens. Onze oom, bij wie wij op deze plek in het bollenbedrijf hebben geholpen, kreeg Parkinson. Hij was een echt buitenmens en had jarenlang buiten op het land gewerkt. Naarmate zijn ziekte vorderde had hij behoefte aan een zinvolle invulling van zijn dag. Echter was het aanbod toentertijd zo beperkt dat hij terecht kwam op een dagcentrum ergens op een industrieterrein, binnen in een oud gebouw.

Het samen zijn met anderen deed hem goed. Echter, wij geloven dat hij nog meer tot zijn recht was gekomen en zich meer van waarde had gevoeld als hij niet alleen samen met anderen was, maar óók in een omgeving die voor hem bekend was, namelijk buiten op het land en in de natuur. We geloven in de natuur als bron van veerkracht en inspiratie en zetten ons in voor een groene omgeving waar mensen zichzelf kunnen zijn. Dat is onze grootste motivatie!

Visie
Samen maken we een duurzame plek met aandacht voor elkaar en de natuur! We geloven dat buiten bezig zijn, samen met en voor anderen goed is voor elk mens. De natuur zien we als bron van veerkracht en inspiratie. We zetten ons in voor een groene omgeving waar mensen zichzelf kunnen zijn. Dit doen we door groene dagbesteding aan te bieden.

Onze kernwaarden zijn:

* Bloei & Groei: We blijven continu ontwikkelen op het gebied van groen, duurzaamheid en zorg. Daarnaast stimuleren we ook anderen om te blijven groeien.
* Natuur: We zetten de natuur in om rust en ruimte te creëren en ook ter inspiratie.
* Aandacht: We hebben aandacht voor elkaar en onze omgeving. We zien een ieder als een uniek persoon.
* Samen: We geloven in een inclusieve wereld waarin iedereen meedoet en er bij hoort.
* Creëren: We creëren innovatie op het snijvlak van groen, zorg en duurzaamheid.
* Impact: We maken het verschil in het leven van anderen. We laten een positieve voetdruk achter.

Onze activiteiten:

Er zijn verschillende activiteiten In de Familietuin en voor ieder wat wils:

· Tuinwerkzaamheden zoals zaadjes planten, planten water geven, oogsten, snoeien, schoffelen, etc.

· Lunch maken na het zelf oogsten van de groente uit eigen tuin, groente snijden, tafel dekken, etc.

· Vogelhuisjes & insectenhotels maken en onderhouden.

· Wandeling maken.

· Spelletjes spelen.

· Tekenen en schilderen.

Meer informatie?

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Bette en Ineke vertellen u graag alles wat u weten wilt, bijvoorbeeld over kosten, vervoer en meer.

Voor al uw vragen, of voor het maken van een afspraak voor een bezoek, kunt u contact met ons opnemen via: info@indefamilietuin.nl of 06-33878600

familietuin 2
familietuin-4-header
familietuin 3