Zorgatelier De Iep, Sint Maarten

Onze doelgroep:

Wij bieden creatieve dagopvang voor:

* Mensen met beginnende dementie.

* Mensen met een vorm van autisme.

* Mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

* Mensen met een verstandelijke beperking.

* Mensen met een lichamelijke beperking.

Ervaring op het creatieve vlak is niet nodig. Elke deelnemer kan op eigen niveau en in eigen tempo werkstukken maken.

Bekostiging
Om in aanmerking te komen voor deelname aan onze activiteiten, dient men een indicatie te hebben voor ‘begeleiding groep’ van Gemeente (WMO) of het CIZ.
Als u een WMO-indicatie heeft gekregen, dan wordt de dagbesteding voor u betaald door de gemeente. (Er wordt door de gemeente wel een eigen bijdrage gevraagd van € 19,- per maand).

Vervoer
Indien gewenst kunnen we deelnemers die binnen 10 kilometer van De Iep wonen, ophalen en weer thuisbrengen. Rolstoelvervoer is helaas niet mogelijk.

Openingstijden
Zorgatelier de Iep is twee dagen per week open: op dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Meer over ons:

Zorgatelier de Iep is opgericht door Ans Hollander en Erik Vroege.

Ans heeft jarenlang in het onderwijs gewerkt en Erik in de architectuur. Samen besloten Ans en Erik ‘het roer om te gooien’ en hun droom achterna te gaan om een zorgatelier te starten.

Het is hun doel een fijne dagbestedingsplek te creëren, waar mensen op een ontspannen manier bezig kunnen zijn, elkaar kunnen ontmoeten, zich kunnen ontwikkelen, en het gevoel kunnen hebben dat ze ‘er toe doen’ en er helemaal bij horen.

Tegelijkertijd kunnen mantelzorgers even ontlast worden van de vaak pittige dagelijkse zorg.

Locatie
Wij zijn gehuisvest in de Sportkantine in Sint Maarten. Een heerlijk licht gebouw met mogelijkheden voor onze activiteiten. Tevens maken wij gebruik van het terras, het gras en het naastgelegen parkje.

Groepssamenstelling
Zorgatelier de Iep is een kleinschalige instelling waarbinnen zinvolle dagbesteding wordt geboden aan volwassenen die begeleiding en/of zorg nodig hebben. Wij richten ons voornamelijk op mensen met beginnende dementie, maar soms kunnen ook mensen met autisme, niet aangeboren hersenletsel, een verstandelijke beperking of lichamelijke beperkingen bij ons geplaatst worden. Uitgangspunt bij de groepssamenstelling is dat alle deelnemers zich prettig en ‘op hun plek’ voelen in de groep.

Iedere deelnemer is uniek en zal door ons aangesproken worden op een manier die aansluit bij zijn/haar mogelijkheden.

Actief, veilig en prettig
Atelier De Iep is een rustige, prikkelarme omgeving. Wij zorgen voor veel structuur, regelmaat en continuïteit. Dit biedt de deelnemers houvast en veiligheid, zodat zij zich prettig voelen en lekker bezig kunnen zijn.

Onze activiteiten:

Het aanbod van Atelier de Iep is zeer divers en afgestemd op de mogelijkheden, het tempo, en de wensen van de (maximaal 20) deelnemers.

Deze creatieve activiteiten zijn er zoal mogelijk:

- Schilderijen maken
- Knutselen met hout, karton, papier, klei, stof, wol, schelpen, kralen, enz.
- Mozaïek-werkstukken maken
- Flessen/potjes beschilderen of versieren
- Ansichtkaarten maken

Dit doen we verder bij De Iep:

- Zingen/Muziek maken
- Wandelen
- (stoel)-Yoga
- Spelletjes/puzzelen
- Biljarten
- Foto’s kijken
- Koken en bakken.
- Tijdschriften/Krant lezen

Uitstapjes
Ook maken we af en toe een uitstapje met de groep, bijvoorbeeld naar de Schoorlse duinen, naar het Zee-aquarium of naar een dierenpark.

Wanneer het mooi weer is, kunnen deelnemers bij Atelier de Iep ook naar buiten gaan; regelmatig wordt er samen gewandeld, midgetgolf gespeeld en koffie gedronken/geluncht in de tuin.

Rust
Gedurende de dag kunnen er rustmomenten worden ingelast voor diegenen die daar behoefte aan hebben. Er zijn comfortabele rust-stoelen aanwezig.

Wilt u meer weten over Zorgatelier de Iep?

Neem een kijkje op de website.
Bellen kan ook: 0224-562589 of 06-37609632.

Proef-deelname zonder indicatie is ook mogelijk.

iep 4
iep 2
iep 3