Het Rijpdom, Sint Maarten

Onze doelgroep:

Dagbesteding en Wonen
Op dit moment is de dagbesteding die wij leveren bedoeld voor bewoners van Het Rijpdom. In enkele gevallen komen er externe dagbesteders bij ons langs.

* Op Het Rijpdom bieden wij dagbesteding aan kinderen en (jong)volwassenen met een indicatie.

* Het Rijpdom levert woonzorg. Wij bieden verblijf voor langere tijd maar staan ook open voor kort verblijf of crisisopvang.

Meer over ons:

Gezinshuis en Zorgboerderij
Het Rijpdom is enerzijds een gezinshuis/woonboerderij en anderzijds een zorgboerderij waar wij zorg leveren aan kinderen en (jong-)volwassenen met een indicatie voor (woon)zorg.

Wij geloven in zorg in een veilige omgeving, waar met veel affectie gewerkt kan worden aan compententie.

Het team achter het Rijpdom
De vaste zorgverleners op de boerderij zijn Remco en Marian Spijkers. Zij wonen op het Rijpdom en zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Naast Remco en Marian zijn er nog enkele vaste werknemers aanwezig op het Rijpdom. Ook hebben we hulp van een aantal ijverige vrijwilligers die regelmatig op de boerderij te vinden zijn.

Meer weten over ons team? Klik hier en lees verder op onze website.

Visie
Als gecombineerd zorgboerderij en gezinshuis willen wij op een unieke en liefdevolle wijze zorg leveren aan onze pupillen. Op Het Rijpdom zien wij een deelnemer op de boerderij als persoon met mogelijkheden, ongeacht zijn of haar beperkingen.

Wij willen een sfeer opzetten waarin ‘samen leven en samen werken’ centraal staat, met daarbij een focus op het leerproces en groei, dus zonder werkdruk en prestatiedrang.

We werken met zes keer de R: Rust, Ruimte, Ritme, Regelmaat, Relaties en Regie.

Onze activiteiten:

Dagbesteding en Wonen

Op Het Rijpdom is altijd genoeg te doen.
Binnen de dagbesteding vallen werkzaamheden op de boerderij, zoals het verzorgen van de paarden, varkens en kippen. Verder wordt er tijdens warm weer gewerkt in de moestuin en wordt er soms gewerkt met de paarden.

Naast het werken op de boerderij bestaat de dagbesteding op Het Rijpdom ook uit knutselen in de dagbesteding-ruimte, bakken en koken in de keuken en het maken van muziek.

Meer informatie?

Neem gerust een kijkje op onze website.
Of neem contact op via: 06 48104209 |  06 38013394 of info@hetrijpdom.com