Manege Warnaar, Oude Niedorp

Onze doelgroep:

* Jongeren en volwassenen met psychiatrische en/ of psychosociale problemen.

* Mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Beschikbare dagen:
Op de manege worden van maandag t/m zaterdag paardrijlessen verzorgd voor kinderen en volwassenen. Wij bieden voor jong en oud een afwisselend lesprogramma.

Op zaterdag is er een les orthopedagogisch paardrijden voor kinderen met een beperking onder leiding van een orthopedagoog.

Op vrijdagavond verzorgt de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Opmeer lessen voor mensen met een beperking.

Bekostiging
Om in aanmerking te komen voor dagbesteding dien je je te wenden tot het wijkteam van de gemeente waarin je woont. Zij kunnen voor jou de indicatie verzorgen die nodig is om op Zorgmanege Warnaar te kunnen komen.

Meer over ons:

Mandy en Nino zijn de trotse eigenaren van Zorgmanege Warnaar.

Zorgmanege Warnaar is een gezellige manege met een veiligheidscertificaat.

Visie
Belangrijk is dat je plezier beleeft, maar paarden kunnen ook troost bieden als je het even moeilijk hebt. De paarden geven een reactie op jouw gedrag waardoor je jezelf beter kan leren kennen. Er wordt gezegd dat paarden je een spiegel kunnen voorhouden.

Tijdens de dagbesteding op Zorgmanege Warnaar leer je wat komt kijken bij de verzorging van de paarden. Je leert om met elkaar een planning van de werkzaamheden te maken. Je kunt je zelfvertrouwen vergroten door bijvoorbeeld de paarden leiding te geven.

In de omgang met de medewerkers en de klanten leer je samenwerken en je sociale vaardigheden uitbreiden.

Onze activiteiten:

Zorgmanege Warnaar biedt dagbesteding voor (jong)volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en/of psychische problemen.

Iedereen mag en kan zichzelf zijn op de manege. Wij werken met maximaal drie deelnemers per dagdeel waardoor we tijd en aandacht hebben voor de deelnemers en persoonlijke begeleiding kunnen geven.

Samen met de vaste krachten zorgen de deelnemers voor het welzijn van de paarden. Dit betekent zorgen voor voer en drinken voor de paarden, zorgen voor een schone stal en omgeving, poetsen en knuffelen met de paarden en beweging geven aan de paarden.

Naast de paarden lopen er kippen, honden en katten op de manege rond. De zorgmanege heeft een ruime kantine waar gezamenlijk pauze wordt gehouden.

Meer informatie?

Neem gerust een kijkje op onze website.
Of neem contact met ons op via:  0226-411408 | 06-58728198 of manegewarnaar@kpnmail.nl