Knaagdierenrijk Manuela, Den Helder

Onze doelgroep:

* (Jong)volwassenen met een (maatschappelijke) hulpvraag.

* Dagbesteding voor jongeren en volwassenen van maandag tot en met vrijdag.

* Mensen die willen re-integreren.

* Mensen met een niet aangeboren hersenletsel.

* Mensen met een licht verstandelijke beperking.

* Mensen met een vorm van autisme.

Meer over ons:

Mijn naam is Angela Manuela en geboren en getogen in Den Helder. Ik heb jarenlang in de dagbesteding gewerkt. Het is ontzettend leuk werk dat ik met veel plezier doe en ik krijg er daarnaast ook veel energie voor terug. Ik liep al een poosje met het idee in mijn hoofd om iets voor mijzelf te gaan beginnen en inmiddels is Knaagdierenrijk Manuela een feit.

‍In Den Helder vind je Dagbesteding & Knaagdierenrijk Manuela. In deze gezellige winkel zorgen wij met een kleine groep mensen voor de knaagdieren die wij in de opvang krijgen. Naast de knaagdierenopvang is er ook ruimte voor creatieve dingen. Wij maken namelijk hokken voor de dieren, voerbakjes, speelattributen en dergelijke.

Ook hebben wij een huiselijke hoek waar we gezamenlijk kunnen lunchen en ontspannen.

Werk jij graag met dieren en houd je ervan om met je handen te werken? Dan ben je bij Dagbesteding & Knaagdierenrijk Manuela aan het juiste adres!

Wij bieden jou een leuke en afwisselende dagbesteding aan.

Alles mag, niks moet.

Onze activiteiten:

Alle activiteiten hebben als doel: eigen verantwoordelijkheid en lichamelijke uitdagingen. Met onze dagopvang bieden zij onze cliënten werk, structuur, veiligheid en een fijne sociale omgeving.

Bij ons help je mee bij het:

* Verzorgen, ontvangen en herplaatsen van de knaagdieren.

* Maken van diverse knaagdierhokken, schuilhokjes, voerbakjes, hooibakken en ontlastingbakjes.

* Helpen in de winkel met het ontvangen van klanten en deze naar wens te helpen.

* Huishoudelijke sfeer activiteiten (koken, schoonmaken, koffiezetten etc.).

* Creëren van nieuwe activiteiten met betrekking tot dieren. Bijvoorbeeld het maken van vogelhuisjes, insectenhotels, of vetbolletjes voor de vogels. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met de seizoenen.

* Voor alle aanwezige knaagdieren geldt natuurlijk ook de verzorging van A tot Z.


Een zinvolle dag indeling met ritme en regelmaat:
We beginnen om 09:00 uur; dan drinken we samen koffie/thee en bespreken we de dagindeling (bij ons mag alles, niks moet). De winkel gaat om 09:30 uur open. Dan beginnen we met het verzorgen van de dieren; hokken schoonmaken, de dieren voorzien van voer en drinken en controleren we de dieren. Daarnaast is er een mogelijkheid om te knutselen en nieuwe hokken/huisjes kunnen worden gerealiseerd. Om 11:30 uur hebben we lunchpauze tot 12:30 uur.

Hierna gaan we verder met de werkzaamheden van de ochtend. Ook is er ruimte om je eigen tijd in te delen; bijvoorbeeld met de dieren knuffelen, tv kijken, op de Playstation spelen of iets leuks maken voor iemand in je eigen kring. Voor andere ideeën staan wij altijd open.

Om 14:30 uur sluiten we de winkel af, nemen we gezamenlijk drinkpauze en spreken we de dag door. Aansluitend ruimen we gebruikte materialen en gereedschappen op en doen nog wat voorbereidingen voor de volgende dag. Om 15:30 uur gaat iedereen weer richting huis.

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op via:
06 83 57 73 71 of info@denkmanuela.nl
Of bezoek onze website.

Manuela 2
Manuela 3 aangepast
Manuela 4