Iedereen de Ruimte, Bobeldijk

Onze doelgroep:

Onze zorgboerderij biedt een zinvolle dagbesteding aan jongeren en volwassenen met een aandoening in het autistisch spectrum, mensen met niet aangeboren hersenletsel en zorgvragers met een verstandelijke beperking.

Maar ook:
* Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
* Leerlingen van het speciaal onderwijs.
* Ouderen met een hulpvraag.
zijn welkom bij ons.

Openingstijden
Dagbesteding doen wij met een kleine groep cliënten op op dinsdag, donderdag en zaterdag.
Groepsbegeleiding voor kinderen is op zaterdag.

Vervoer
Er is altijd een mogelijkheid dat de cliënt door ons opgehaald wordt.

Meer over ons:

Wij zijn Dik en Claudine Dekker. Wij hebben op ons melkveebedrijf ongeveer 100 melkkoeien met bijbehorend jongvee. Zorgboerderij Iedereen de Ruimte hoort bij ons melkveebedrijf V.O.F. Dekker-Vendel.‍

Op onze zorgboerderij mogen en kunnen onze gasten zijn wie ze zijn, met hun talenten maar ook met hun beperkingen.

Juist de samenwerking tussen mensen met verschillende beperkingen biedt kans om elkaars mogelijkheden en kwaliteiten te stimuleren. Wij bieden daarbij ondersteunende begeleiding.

We proberen er een nuttige maar ook gezellige dag van te maken voor onze gasten. Daarom drinken we samen koffie of thee en gaan we ook gezamenlijk lunchen.

Kleinschalig van alles te doen
Wij hebben een kleinschalige zorgboerderij. Hier ontvangen wij elke zaterdag en in de vakanties een kleine groep kinderen met een verstandelijke beperking.

Die kinderen krijgen op zaterdag groepsbegeleiding.

Door de week bieden wij op verschillende dagen ook dagbesteding aan mensen die op een nuttige en gezellige manier bezig willen zijn.

Wij willen iedereen de ruimte geven om zichzelf te ontplooien binnen zijn of haar eigen mogelijkheden!

Onze activiteiten:

We maken er met elkaar dan een gezellige dag van op een structurele manier: ’s ochtends bij binnenkomst doen we eerst met elkaar een koppie. Tussen de middag eten we met elkaar aan tafel. Voor de lunch maken we ook regelmatig lekkere dingen klaar.

* We gaan met elkaar naar de kalfjes en naar de andere dieren op de boerderij. Die kunnen we dan aaien en voeren, of de boer helpen met andere werkzaamheden.

* We hebben ook buiten een heerlijke tuin waar de kinderen lekker in kunnen spelen en waar een minituin in staat waar bloemen en lekkere groenten in verbouwd worden.

* Bij slecht weer gaan we binnen activiteiten doen, denk hierbij aan; knutselen, bakken, spelletjes spelen, opmaken/schminken.

Kennismaking
De kennismaking gebeurt altijd bij ons op de boerderij. We maken dan rondje over het bedrijf en bespreken de mogelijkheden en onmogelijkheden van de cliënt. Als het voor de cliënt en ouders/verzorgers goed voelt dan kunnen we een zorgovereenkomst opstellen die vervolgens naar de betrokken instanties moet worden opgestuurd.

In overleg bepalen we de dagen die de cliënt wil komen en hoe de cliënt komt.

Een afspraak maken kan via:  06-12667105 of dekker.vendel@gmail.com
Klik hier om meer informatie te lezen op onze website.
Of bezoek onze sociale media kanalen onder de naam: ‘Zorgboerderij Iedereen de Ruimte’.

iedereen ruimte 4a
iedereen de ruimte 6
Iedereen de ruimte 7a