Het Groene Huijs, Slootdorp

Onze doelgroep:

Onze dagbesteding is bedoeld voor ouderen (met een geheugenprobleem / psychische belemmeringen / eenzaamheid) die nog zelfstandig wonen,  maar ondersteuning nodig hebben bij het structureren van hun dag en het onderhouden van sociale contacten. 

Wat wij van u vragen is echter wel zelfstandige mobiliteit, daarnaast bieden we u (alle) voorkomende medische handelingen.

* Ouderen met (beginnende) geheugenproblemen
* mensen met een niet aangeboren hersenletsel
* oudere met een psychische belemmeringen
* Ouderen met een hulpvraag

Bekostiging
U kunt bij ons meerdere dagen per week terecht, op basis van CIZ indicatie. Dagbesteding voor cliënten met een lichte zorgindicatie valt onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en moet aangevraagd worden bij de gemeente. Het is ook mogelijk om vanuit de WMO zelf zorg in te kopen met een persoonsgebonden budget (pgb). Onze zorg wordt dus geheel vergoed vanuit de zorgverzekering.

We kunnen ons voorstellen dat dit allemaal ingewikkeld klinkt. Daarom helpen we graag, bij het aanvragen van de benodigde indicaties en met alle vragen.

Beschikbare dagen:
Maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 17.00uur

Meer over ons:

Dagbesteding Het Groene Huijs is een kleinschalige dagbesteding voor ouderen met een geheugenprobleem.

Wie zijn wij?
Wij zijn Corina & Frank Groeneweg, samen hebben we twee zonen. Wij wonen landelijk in een Typische Wieringermeer boerderij in het buitengebied van Slootdorp. We genieten hier van de rust en de ruimte. Op onze boerderij kom je onze lieve hond “Smurf ”tegen en naast de boerderij de schapen met lammeren. 

Ik, Corina run samen met mijn medewerkers en vrijwilligers Het Groene Huijs.  Ik ben al ruim 25 jaar werkzaam in de zorg, specifiek met ouderen met geheugenproblematiek. Dit doe ik al jaren met veel passie op een kleinschalige woonvorm.

Na een waardevolle ervaring opgedaan te hebben, was het mijn wens om een kleinschalige zorgboerderij te starten bij ons thuis. Mijn uitgangspunt is dat iedere oudere (met een geheugenprobleem /psychische belemmeringen/ gevoelens van eenzaamheid) zich prettig en veilig en vertrouwd moet kunnen voelen.

Visie
Onze visie is dat de kwaliteit van leven het belangrijkste is. Wij zullen u daarom stimuleren om zo veel mogelijk zelf te blijven doen zodat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Wij zullen u ondersteuning geven waar dit nodig is.

Het programma van de dagbesteding is hierop gericht. Maar daarnaast is het ook gewoon gezellig om bij ons te zijn en leeftijdsgenoten te ontmoeten. Zij hebben de tijd om lekker te kletsen en misschien wel samen herinneringen op te halen. Wie weet ontmoet u iemand met de zelfde hobby? Hoe leuk zou dat zijn? Dat doet iedereen goed!

Ieder mens is uniek en ieder mens haalt zijn plezier uit andere dingen. Wij bieden voor ieder wat wils. Wij horen graag wat uw wensen zijn, zodat wij samen kunnen kijken wat bij ons in Het Groene Huijs de mogelijkheden kunnen zijn.

Er heerst een warme huiselijke sfeer en iedere dag worden er gezellige activiteiten georganiseerd: van muziek tot creatief, binnen en buiten.

Wij creëren een omgeving waar iedereen in zijn eigen tempo zichzelf kan en mag zijn, zonder beoordeeld te worden.
Zo kunt u zich veilig en geborgen voelen. Onze benadering is gelijkwaardig, respectvol en uitnodigend.  Wij geven de regie zoveel mogelijk aan onze cliënten.

Kortom wij vinden het welzijn van onze cliënten het allerbelangrijkste en daar houden wij ons mee bezig op onze dagbesteding Het Groene Huijs.

Onze activiteiten:

De maximale groepsgrootte is 10-12 cliënten, met drie vaste begeleiders en eventueel een vrijwilliger. Onze zorg is professioneel en gediplomeerd, wij kunnen dus hulp bieden bij toiletgang, medicatie verstrekken (in overleg), enz.   

‘s Morgens beginnen we gezamenlijk de dag door koffie of thee te drinken met iets lekkers erbij.
Daarna starten we de activiteiten en die zijn heel divers en afgestemd op de mogelijkheden, het tempo, en de wensen van de cliënten.

We gaan bijvoorbeeld:
* allerlei technieken van schilderen,
* mozaïeken en keramiek werkstukken maken,
* koken/bakken,
* tuinieren,
* handwerken,
* biljarten,
* geheugen training spellen spelen,
* gym en muziek activiteiten doen.
* Gezellige uitstapjes zijn ook een vast onderdeel van het activiteitenprogramma.

Bij mooi weer is het mogelijk om op ons mooie terras in de tuin koffie te drinken, of te lunchen.

Heeft u zelf een leuke hobby dan kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden bij ons zijn!

Waar nodig en wenselijk begeleiden we u bij het ontwikkelen, of behouden van de vaardigheden.

’s Middags nuttigen we een gezonde lunch.

Meer informatie?

Kom gerust eens kijken bij ons aan de Schelpenbolweg 4 in Slootdorp en kom gezellig een kopje koffie drinken.
Belt u ons? Dan zetten wij de koffie klaar!

U kunt een kijkje nemen op onze website.
Of contact opnemen met Corina Groeneweg: 06 48077691 of info@hetgroenehuijs.nl