Dagbesteding Zaanstad, Wormerveer

Onze doelgroep:

*  Jongeren en volwassenen met psychiatrische en/ of psychosociale problemen.

Dagbesteding Zaanstad richt zich op (jong) volwassenen met een psychische aandoening.

Voorbeelden hiervan zijn:
• Burn-out klachten of overspanningsverschijnselen;
• Depressieve stoornissen;
• ADHD;
• Autisme;
• Bipolaire stoornissen;
• Dissociatieve stoornissen;
• Trauma – en stressor gerelateerde stoornissen;
• Schizofrenie;
• Angst- en dwangstoornis;
• Niet aangeboren hersenletsel.

In verband met de expertise van onze medewerkers, de indeling van het pand en de geboden activiteiten kan niet iedere zorgvraag door Dagbesteding Zaanstad worden bediend. Voor verdere toelichting zie onze in-en uitsluitingscriteria. Klik hier om deze op onze website te vinden.

Bekostiging
Over de bekostiging kun je meer lezen op onze website. Klik hier.

Meer over ons:

Wij zijn Lizelotte en Arthur.

Lizelotte heeft ervaring opgedaan met het begeleiden van dagbestedingsactiviteiten in het bedrijf van haar ouders. Zij heeft tot doel een stabiele factor te zijn voor de deelnemers en hen een gezellige en afwisselende tijd te brengen.

Lizelotte is verantwoordelijk voor alle administratieve en bedrijfsorganisatorische werkzaamheden. Daarnaast biedt zij begeleiding in de werkplaats.
Zij heeft een diploma MBO Marketing en Communicatie niveau 4 behaald en heeft daarna een HBO deelprogramma bouwkunde met succes afgerond. Daarnaast is zij in bezit van een BHV certificaat. Momenteel rond zij haar HBO opleiding Sociaal werk in de Zorg af.

Arthur is de partner van Lizelotte en begeleidt diverse activiteiten in de werkplaats. Hij is jaren actief geweest als taxichauffeur en beveiliger en is daardoor zeer amicaal. Hij zorgt voor een gezonde dosis humor en is een entertainer in hart en nieren.
Arthur heeft ervaring bij de Brijder Stichtingen en de nachtopvang van het Leger des Heils.

Wat is jouw doel?
Je kunt bij ons aan verschillende doelen werken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je meer structuur in je week wilt. Door deel te nemen aan onze dagbesteding bouw je meer ritme en regelmaat op.

Daarnaast kun je je belastbaarheid testen en wellicht oprekken. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je aan het herstellen bent van een burn-out. Of als je snel overprikkeld bent en op zoek bent naar een manier om toch in een ‘’werksetting’’ te kunnen functioneren.

Heb je last van angstklachten of heb je moeite met het aangaan van sociale contacten? Dan kun je ook bij ons terecht. In een veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn, kun jij in je eigen tempo andere mensen leren kennen.

Soms werkt het beter om in de praktijk te leren dan vanuit een boek. Wij zijn geen vervanging voor een school of opleiding, maar je kunt bij ons wel wat ervaring op doen m.b.t. houtbewerking/timmeren.

Onze activiteiten:

In onze werkplaats in Wormerveer werk je aan je eigen project. Je kunt van alles maken van hout. Denk aan tuinmeubels, plantenbakken, dierenmeubels of het opknappen van oude, versleten meubels.
Je kunt kiezen uit een reeks bouwtekeningen die door ons worden aangeboden. Kun je zelfstandig werken en wil jij je eigen project meebrengen? Dan is dat ook mogelijk!

Wat je bij ons maakt, mag je zelf houden. Wij werken zonder tijds-of prestatiedruk, wat betekent dat jij in je eigen tempo en naar eigen inzicht aan je project werkt.

Uiteraard is er bekwaam personeel aanwezig die jou op weg kan helpen.

Naast onze activiteiten in de werkplaats bieden wij geregeld ook andere activiteiten aan, zoals zwemmen, medisch fitness en wandelen.

Wil je eens kennismaken en vrijblijvend een kijkje nemen of een dagje meedraaien?

Neem dan contact met ons op door het contactformulier op de website in te vullen, dan bellen wij je terug.

DSC_0077 bewerkt
DSC_0104 bewerkt
DSC_0161 bewerkt