Cormeij Hoeve, Slootdorp

Onze doelgroep:

Wij bieden logeren in de weekenden en vakanties. Dit wordt ingezet om het gezin te ontlasten.
De boerderij sluit goed aan bij kinderen die:

* houden van ruimte om te spelen.
* een beschermde plek nodig hebben om te oefenen.
* het fijn vinden om te ontspannen bij de dieren.

Bijvoorbeeld voor kinderen met:
* ADHD
* Autisme
* Licht verstandelijke beperking, LVB.
* Taal ontwikkelingsstoornis, TOS.
* een overbelaste thuis situatie.

Bekostiging
Verblijf op de boerderij kan met de indicaties, en beschikking van de gemeente (wijkteam) voor: ‘logeren’,  ‘kortdurend verblijf’,  ‘dagbesteding’, in combinatie met bijvoorbeeld ‘begeleiding groep’  of ‘begeleiding individueel’

Meer over ons:

De Cormeij Hoeve is een echte boerderij met heel veel dieren: koeien, schapen, paarden, pluimvee en veel ruimte om te spelen.
Er wonen 60 melkkoeien met hun kinderen, een grote kudde moederschapen met 200 lammetjes, paarden die graag geborsteld willen worden, kippen die eieren verstoppen.

Er zijn veel machines om gras voor de dieren te oogsten. De boer zaait ook wintervogelvoedsel-akkers, veldbonen, wortels, lucerne en soms bieten voor de dieren.

We verzorgen de dieren als gezin; vader, moeder, dochter, zoon en schoondochter en kunnen wel wat hulp gebruiken.

Activiteiten met de dieren
Alle dieren verzorgen we samen maar we gaan ook timmeren, hokken repareren, hekken zetten in het weiland, schapen wassen, trekker-onderdelen vervangen, wortels en mais oogsten en nog veel meer.

Seizoenen

In de lente worden er veel lammetjes geboren, in de zomer zijn we vaak in het weiland, in de herfst gaan we oogsten en in de winter is er tijd om de paarden te verzorgen en machines te repareren.

Er is heerlijk veel ruimte om te spelen en het erf buiten is ideaal voor de skelters en op de fiets en binnen in de stal kan je spelen op de strobalen.

Keurmerk
De Cormeij Hoeve is sinds 2006 in het bezit van het Kwaliteitskeurmerk van de Federatie Landbouw en Zorg.
Belangrijke onderdelen van het kwaliteitssysteem zijn bijvoorbeeld het Zoönose Keurmerk en de Verklaring Omtrent Gedrag voor alle gezinsleden en vrijwilligers.

De Cormeij Hoeve wordt elke drie jaar door een onafhankelijke auditeur van de Federatie Landbouw en Zorg bezocht. De controle omvat alle voor de cliënten van de zorgboerderij belangrijke punten uit de Jeugdwet en Kwaliteitswet Zorg, Wet Medezeggenschap Cliënten, Privacy en de Wet voor Klachten en Geschillen. De Cormeij Hoeve wordt jaarlijks geaudit door Stichting Heemzorg.

Onze activiteiten:

Logeren bij de Cormeijhoeve
De Cormeijhoeve is gespecialiseerd in logeren voor kinderen in weekenden en vakanties.

Op de Cormeij Hoeve kan je leren om voor de dieren te zorgen. Je mag een dier uitkiezen waar je meer van wilt weten en waar je voor wilt zorgen.  Een periode wordt afgesloten met een Certificaat zodat je aan iedereen kan laten zien wat je weet van dit dier en hoe je ervoor zorgt.

In de lammertijd staan de schapen en de lammetjes centraal.

Naast het verzorgen van dieren kan je liever tekenen, schilderen, werken met hout, sleutelen aan fiets en skelter, of zelfs een ombouw maken van karton of hout voor een skelter zodat hij op een echte auto lijkt, vrijwel alles is mogelijk, de ondersteunende begeleiding is persoonlijk gericht op jouw interesse en maakt vele dingen mogelijk die anders wellicht niet aan bod zouden komen.

Koken, bakken, onderzoeken ....je kan het niet zo moeilijk bedenken of de begeleiders nemen de tijd om hier met jou aan te werken.

Wil je meer informatie?

Kijk op onze website, of neem contact op via: cormeijhoeve@heemz.org. of 0227-447017

Cormeij Hoeve Pauw
Cormeij
Cormeij bles