Cindy Schipper Zorgt, Barsingerhorn

Onze doelgroep:

* Kinderen en jongvolwassenen t/m 25 jaar.

* Kinderen en jongvolwassenen met een beperking binnen het autismespectrum, PDD NOS, ADHD, overige (gedrags)stoornissen.

* Kinderen met een verstandelijke beperking.

* Thuiszitters en schooluitvallers.

* Kinderen die met zichzelf in de knoop zitten (door onzekerheid, pestgedrag, depressie, geaardheid, angst e.d.)

* Jongvolwassenen met burn-out klachten, depressie, verminderde zelfverzekerdheid e.d.

Meer over ons:

Uitgaan van de mogelijkheden
Wij zijn team Cindy Schipper zorgt! Vanuit een prachtige landelijke omgeving in Barsingerhorn – omringd door ecologisch voedselbos – bieden wij dagelijks zorg aan een ieder die dit nodig heeft.

Dit doen we door het geven van individuele begeleiding, dagbesteding en paardencoaching. Een van onze specialismen is het werken met kinderen en autisme. Paarden staan hierbij centraal.

Na 6 jaar in Ursem gevestigd te hebben gezeten zitten we sinds januari 2022 in Barsingerhorn.
Hier is het fluisterstil, prikkelarm en ontvangen we deelnemers uit heel Noord-Holland. En dat is niet zomaar, met ons specialistisch team van 4 paardencoaches, psychologe, docente en meerdere vakkundige begeleiders hebben we voor iedere zorgvraag een passende oplossing. Laagdrempelig, met een nuchtere Westfriese kwinkslag, en kennis hoog niveau, daar ga ik voor met mijn team.

Voor specialistische casussen werken we samen met (jeugd)zorg instellingen en professionals regionaal en landelijk. Want door alle opleidingen die we gevolgd hebben is ons netwerk groot.

Groot in kleinschaligheid
Net als iedereen ben ook ik klein begonnen. Na diverse opleidingen in o.a. Grafisch vormgeven, PABO en maatschappelijke zorg kwam ik terecht op een zorgboerderij, en ontmoette ik een oude leermeester in paardencoaching. Daar ontdekte ik dat ik hiervoor bestemd ben, en even later startte ik mijn eigen bedrijf.

De-mond-tot-mond reclame was goud waard. De mensen die ons eenmaal hadden gevonden, bleven terugkomen. Niet omdat ik zo’n luxe paardenbak had, want die had ik toen nog niet, maar omdat kinderen zich meteen veilig voelden. Dat is de belangrijkste voorwaarde voor succes. Daarna, op gepaste afstand volgt de rest. Inlevingsvermogen, geduld, een luisterend oor. En natuurlijk kennis.

Het bedrijf begon te groeien, en ik ontmoette gaandeweg onze medewerkers. Allemaal – op hun eigen wijze – hebben ze hun eigen specialisme.  Geleid door een enorme drive en passie kunnen we nu als team nóg meer kinderen helpen. Maar, nog altijd volgens mijn kernwaarden, waarbij het kind centraal staat.

Jarenlang hebben mijn team en ik heel wat cursussen en trainingen gevolgd. Hierdoor kunnen we voor ieder kind een individuele methode samenstellen, een mix op maat. Uiteraard in overleg met de ouders/verzorgers, en natuurlijk met het kind zelf. We gaan voor vertrouwen, duidelijkheid en plezier. Dát bevordert het proces.

En dat is wat mij zo boeit: het proces. De voortdurende positieve reacties van het lichaam. De rust en ontspanning. De kinderen die zienderogen opknappen, ook geestelijk, en hierdoor hun klachten zien afnemen of doelen dichterbij zien komen. Groeiend zelfvertrouwen. Dankbare blikken. En enthousiaste ouders die een heel ander kind terugzien. Ja! Ik ben hiervoor bestemd!

“Als je geen fouten hebt gemaakt, heb je niets nieuws geleerd”- Olympisch dressuuramazone Adelinde Cornelissen”.

Onze zorg onderscheidt zich door een groot aantal specifieke kenmerken:
• Groot in kleinschaligheid, waarbij het kind voorop staat.
• Leeftijd tot 25 jaar.
• Zorgplannen worden op maat gemaakt, met veel persoonlijke aandacht.
• Al onze medewerkers hebben ruimte ervaring binnen de zorg.
• Passie voor zorg, en uitgaan van de mogelijkheden.
• Brede kennis op hoog niveau.

Prikkelarme locatie
Op onze prachtige locatie in Barsingerhorn – omringd door ecologisch voedselbos -  voelt iedereen zich direct op z’n gemak. Het is er ruim, rustig en prikkelarm. Ideale omstandigheden om goede resultaten te behalen met onze individuele begeleiding, dagbesteding en paardencoaching. We hebben acht paarden. Stuk voor stuk prachtige dieren, ieder met eigen waardevolle eigenschappen.

De kracht van paarden
Met de juiste inzet helpen paarden bij het verbeteren van communicatieve en leidinggevende vaardigheden, gedrag en emotionele ontwikkeling. Het paard oordeelt nooit, spiegelt gedrag glashelder en heeft een onvoorwaardelijke liefde voor de mens . Hierdoor daagt het de mens uit om met zichzelf bezig te zijn. Om consequent te zijn, grenzen aan te geven en empathie te tonen.

Onze activiteiten:

Zes dagen per week kunt u bij ons terecht voor specialistische coaching en begeleiding. Bij al onze activiteiten worden paarden ingezet.

Individuele begeleiding
Voor kinderen en jongvolwassenen met gedragsproblemen bieden wij individuele begeleiding. De meest voorkomende oorzaken van deze behoefte zijn stress en overprikkeling. Onze individuele begeleiding bij de paarden brengt het kind weer helemaal tot rust. Wij bieden verschillende soorten, toegespitst op de situatie van het kind. Eventueel kunnen wij hierbij ondersteunen tijdens de opbouw van onderwijs, of het voorbereiden op stage of een (beschermde) werkomgeving.

Dagbesteding
Zes dagen per week bieden wij dagbesteding aan kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar. Van maandag tot vrijdag zijn dit deelnemers die vallen onder de wet langdurige zorg, of thuiszitters en schooluitvallers. Eventueel behoort de opbouw tot / of het geven van onderwijs tot de mogelijkheden, maar ook ondersteuning of voorbereiden op stage of een (beschermde) werkomgeving.
Op zaterdag ontvangen wij kinderen om de thuissituatie te ontlasten. Ook ontvangen wij in de schoolvakanties kinderen voor vakantieopvang.

Paardencoaching
Paardencoaching voor kinderen en jongvolwassenen met gedragsproblemen kunnen veel baat hebben bij de omgang met paarden. Onze therapeutische activiteiten zijn volledig toegespitst op de cliënt en zijn of haar doelen. Hierbij zetten we verschillende methoden in.
De paardencoaching lessen zijn voor kinderen en jongvolwassenen met een zorgvraag zoals depressiviteit, angsten, leer- en of motivatieproblemen, anorexia, ADHD, autisme of pestgedrag.
Zij leren beter om te gaan met emoties als woede en verdriet, krijgen meer zelfcontrole en leren verzorgen.
Speciaal voor kinderen met autisme zetten we de ”Horseboy Methode” in, en zijn als enige zorgbedrijf in Noord-Holland speciaal geaccrediteerd volgens deze internationale methode.

Passend onderwijs voor thuiszitters en schooluitvallers
Wij bieden ruimte aan kinderen en jongeren die - om welke reden dan ook - vastgelopen zijn in het onderwijs en tijdelijk – of langdurig – niet naar school kunnen. Er wordt ontwikkelingsgericht gewerkt met ontwikkelingsplannen en leerdoelen in samenwerking met meerdere (speciaal onderwijs) scholen. Wij hebben onze eigen docente, om kinderen naast de zorgactiviteiten passend onderwijs te kunnen bieden. Hierbij zetten we o.a. de “Anders leren met paarden onderwijsmethode in”.

Wil je meer informatie?

Kijk dan op onze website. Of neem contact op met Cindy Schipper: 06-30522969 of info@cindyschipperzorgt.nl

cindy 3
Cindy 2
Cindy 1