Bij Moos&Co, Wieringerwerf

Onze doelgroep:

Onze dagbesteding is bedoeld voor de leeftijd van 25 jaar en ouder.

* Ouderen met (beginnende) geheugenproblemen
* Ouderen met een hulpvraag
* Mensen die willen re-integreren
* Mensen met een vorm van autisme
* Mensen met een licht verstandelijke beperking
* Mensen met een niet aangeboren hersenletsel
* Mensen die zich eenzaam voelen, behoefte hebben aan een praatje en die graag onder de mensen willen zijn.

Onze dagbesteding is er ook ter ondersteuning en ontlasting van mantelzorgers.

Onze groep zal maximaal bestaan uit 6 personen.

Het bezoeken van onze dagbesteding Moos & Co, wordt veelal betaald vanuit de WMO, het PGB of de WLZ.

Beschikbare dagen
We starten met de vaste dagen woensdag en vrijdag, dit mogen gehele dagen zijn óf dagdelen. Bij eventueel meerdere aanmeldingen is een andere dag nog een keuzemogelijkheid.

Vervoer
Zou u graag willen komen, maar heeft u geen eigen vervoer, dan kunnen wij u eventueel ophalen en weer thuis brengen.

Meer over ons:

Zorgboerderij Bij Moos & Co iseen kleinschalige dagbesteding met een huiselijke en warme sfeer. De cliëntstaat centraal, niks moet en (bijna) alles mag!‍

Wij zijn Bert en Monique Huisman. Samen met onze vier dochters runnen wij een boerenbedrijf in de Wieringermeer. Midden in de polder met een weids uitzicht en veel ruimte op het erf.

Wij verzorgen o.a. koeien/kalfjes, paarden, schapen (en in het voorjaar natuurlijk de lammetjes), kippen, konijnen, katten en de hond.

Ik ben Monique Huisman, van jongs af aan noemen ze mij Moos. Ik ben in 1971 geboren te Limmen en tot mijn 21e gewoond. Samen met mijn man Bert zijn we in 1990 verhuist naar de Wieringermeer, Hier zijn we samen met zijn ouders, broer en schoonzus een boerenbedrijf gestart met akkerbouw en veeteelt.

Sinds 2008 wonen wij nu op dit melkveebedrijf aan de Oosterkwelweg. Samen met onze 4 dochters willen wij nu een steentje bijdragen aan deze dagbesteding, vandaar de naam Moos&Co!

Vanaf mijn 19de ben ik al werkzaam in de zorg. Ik ben begonnen als kraamverzorgster en na 6 jaar de overstap gemaakt als verzorgende IG in een verzorgingshuis. Na verloop van tijd, miste ik het échte contact met de cliënten.
Ik ben toen voor 2 dagen terecht gekomen bij een dagbesteding, hier werk ik met veel plezier. Mede hierdoor heeft dit mij ertoe gebracht om Moos&Co op te zetten. Ik zie de deelnemers genieten van een dag(deel) tijdens de dagbesteding. Dit is wat ik heb gemist! Door mijn werkervaring weet ik dat (oudere) mensen graag in contact zijn met dieren en het buitenleven. Het lijkt mij een uitstekende combinatie om de dagbesteding en onze boerderij samen te laten komen!

Onze activiteiten:

Wij bieden een gezellige stabiele omgeving, waar voor iedereen wat te doen is en persoonlijke aandacht centraal staat. Dit alles doen wij met een vleugje humor.

Onze dagbesteding is een gezellige plek om samen te zijn en waar je niet alleen bent. Daarom starten we de dag met koffie of thee en wat lekkers erbij.

Daarna is het aan de cliënt wat hij/zij graag wil doen. Er zijn mogelijkheden voor zowel binnen- als buitenactiviteiten, wel of niet agrarisch gericht. U gaat bij ons mee in de structuur van de dag binnen het gezin en het boerenleven.

Dit houdt in dat wij bijpassende activiteiten met de cliënten doen, zoals:

- Beginnend met een ‘bakkie koffie’
- De dieren bezichtigen, voeren en/of knuffelen
- Een groentetuintje telen en oogsten
- Boodschappen doen
- Lunch of warme maaltijd voorbereiden en nuttigen
- Puzzelen, lezen en spelletjes doen
- (Seizoen ‘s gebonden) knutselwerken maken
- Stukjes wandelen
- Uitstapjes maken naar omliggende dorpen

Tussen de middag gaan we aan de warme maaltijd, maar heeft u liever een (koude) lunch tussen de middag, is dat natuurlijk óók prima. ‘s Middags vullen we de dag in met wat de cliënt graag wil. Niks moet en bijna alles mag!

Rond half vier drinken we weer koffie of thee met wat lekkers en sluiten de dag met elkaar af.

Wij houden rekening met elkaars normen en waarden en gaan respectvol met elkaar om. Persoonlijke aandacht staat altijd centraal.

Wij willen graag dat de cliënt aan het eind van de dag met een voldaan(vakantie)gevoel en een glimlach op het gezicht naar huis gaat!

Wij zijn in het bezit van een bus, dus halen en/of brengen kan geregeld worden.

Nieuwsgierig naar meer foto’s en/of informatie?

Neem dan een kijkje op onze website.

Moos header Steef 35
Bij Moos en Co
Moos 1 Moniek en pa