Heemz.org

Nieuws

Recente informatie van Heemz.org
Een nieuw jaar, een andere stap voorwaarts
3
-
2
-
2015

Een nieuw jaar, een andere stap voorwaarts

Sinds 1 januari 2015 is er deze nieuwe naam en dat begint zo langzaamaan steeds duidelijker te worden voor iedereen in onze omgeving.

Volgende week staat de eerste vergadering gepland om met elkaar te spreken over nog betere kwaliteit van onze zorg. De website waar u dit stuk nu leest is ook in een maand tijd online gegaan, met prachtige foto’s en verhalen van de diverse bedrijven. Daarnaast zijn we druk bezig met de jaarrekening voor zowel 2013 en 2014.

Begin januari hebben we hebben een zeer nuttige en gezellige bijeenkomst gehad met alle aangesloten zorgbedrijven over diverse onderwerpen. Intern is er dus bijzonder weinig te klagen.

Per 1 januari 2015 werken we samen met de gemeenten in Noord Holland. Bijna elke regio/gemeente doet dat net even anders met elk hun eigen werkwijze en maatwerk op het gebied van wijk- en gebiedsteams, maar ook op het gebied van declareren en factureren. Het is nogal een gepuzzel om hier uit te komen, maar elke dag leren we weer en zetten we stapjes voorwaarts. Het aantal nieuw aangemelde cliënten loopt op dit moment nog achter op de voorgaande jaren. Ik ben benieuwd of zich dat alleen bij ons voordoet of ook bij andere instellingen. Zo ja, dan kan het natuurlijk zijn dat de gemeente de zorgvraag in de thuissituatie kan oplossen. Ik ben echter bang dat er een andere oorzaak aan ten grondslag ligt, namelijk het niet goed kunnen vinden van de juiste instantie voor hulp. Waar moet ik met mijn zorgvraag naar toe voor mijn opa, moeder of kind? Door onszelf als Heemz.org kenbaar te maken en steeds beter herkenbaar te worden zullen zorgvragers en gemeenten bij ons aankloppen voor het beantwoorden van vragen en het bieden van hulp. Zo kunnen steeds meer cliënten de gevraagde zorg in de loop van het jaar ontvangen bij één van de aangesloten zorgbedrijven van Heemz.org! 

Paul Medema,

bestuurder